HomePage-1800x875 IMG-20180403-WA0000 np300BS urvan xtrail_xtremer
spacer
spacer

SELAMAT DATANG KE NISSAN KUALA TERENGGANU

Kami menyediakan semua jenis kereta Nissan yang ada untuk pasaran Malaysia.
Call/sms/whatsapp +6013-9900147untuk info atau tempahan.

KERETA POPULAR NISSAN

 

Berita baik untuk peminat Nissan di Malaysia, pengedar jenama tersebut, Edaran Tan Chong Motor (ETCM) kini bercadang untuk membawa teknologi hibrid dari jenis enjin penambah jarak Nissan e-Power ke pasaran tempatan.

Namun ketika bercakap kepada paultan.org semasa berlangsungnya acara Nissan Future di Singapura minggu lalu, pengarah jualan dan pemasaran ETCM, Chris Tan menjelaskan teknologi tersebut akan sampai ke Malaysia bukan bersama model Note (model pertama yang menerima teknologi tersebut).

Selain dari Note, e-Power turut dipadankan MPV Nissan Serena generasi baharu yang bakal dilancarkan di Malaysia tahun ini, tetapi dalam versi standard. Adakah e-Power akan diperkenalkan dipasaran tempatan menerusi Serena? Perkara ini masih lagi belum dapat dipastikan.

Apa perbezaan antara sistem hibrid penambah jarak e-Power ini berbanding sistem hibrid lain? Untuk pengetahuan anda, enjin petrol tiga-silinder HR12DE 1.2 liter berkuasa 79 PS/103 Nm pada unit janakuasa ini tidak dihubungkan kepada sistem trasmisi mahupun sistem pacuan. Sebaliknya ia berfungsi sepenuhnya untuk mengecas bateri sistem elektrik sepenuhnya.

Bateri berkenaan akan menyuap kuasa elektrik kepada motor berkuasa 109 PS/254 Nm (unit sama dari Nissan Leaf) – ini sebenarnya yang akan dihubungkan kepada roda dan memacu kenderaan berkenaan.

Menurut Nissan, sistem ini membolehkan kereta tersebut berfungsi seperti kereta elektrik sepenuhnya dengan kelebihan seperti tork maksima bermula dari 0 rpm, tanpa risau untuk mengecas semula baterinya. Sistem ini juga membolehkan bateri berkenaan direka lebih kecil dari unit pada Leaf, membolehkan ia diletakkan dibawah tempat duduk hadapan, seterusnya tidak menjejaskan langsung ruang dalaman kenderaan tersebut.

 

 

MAZANI
NISSAN KUALA TERENGGANU

Hai, saya Mazani (Nissan Kuala Terengganu). Saya merupakan  Sales Advisor Nissan Malaysia . Kepakaran saya ialah membantu pelanggan-pelanggan saya mendapatkan kereta Nissan Idaman mereka. Hubungi Saya di +6013-9900 147 jika anda mahu saya bantu anda dapatkan kereta Nissan Idaman Anda.

MENGAPA MEMILIH KAMI

Nasihat Kewangan
Kami bantu anda merancang kewangan untuk membeli kereta Nissan yang menjadi idaman anda.
Perkhidmatan Yang Cepat & Pantas
Kami bantu untuk dapatkan kereta Nissan idaman anda dengan secepat yang mungkin. Tempah sekarang.
Pilihan Kereta Yang Banyak
Kami menyediakan semua jenis kereta Nissan yang available untuk pasaran Malaysia.
Penghantaran Percuma
Penghantaran percuma ke seluruh malaysia termasuk sabah dan sarawak.