HomePage-1800x875 IMG-20180403-WA0000 np300BS urvan xtrail_xtremer
spacer
spacer

SELAMAT DATANG KE NISSAN KUALA TERENGGANU

Kami menyediakan semua jenis kereta Nissan yang ada untuk pasaran Malaysia.
Call/sms/whatsapp +6013-9900147untuk info atau tempahan.

KERETA POPULAR NISSAN

Apa pandangan anda? Blind spot mirror alat penting yang sering diabaikan penggunaannya namun ia adalah alat kecil yang wajib dan perlu dipasang pada setiap kereta. Sepatutnya ia diwajibkan dari segi undang-undang untuk dipasang pada semua kereta di Malaysia sama ada di peringkat pengeluaran di kilang ataupun oleh pengguna sendiri.Banyak kemalangan telah berlaku akibat dari blind spot area yang mana kawasan titik hitam di sebelah belakang kiri dan kanan kereta. Cermin sisi atau side mirror kereta kebanyakannya gagal memberi pandangan sisi belakang yang cukup luas untuk pemandu memerhati kenderaan yang datang dari sisi.

Kebanyakan kes kemalangan berlaku antara kereta terhadap motor berlaku akibat blind spot area ini. Jika cermin blind spot dipasang di tempat yang betul, pemandu kereta lebih alert dan nampak setiap kenderaan yang lalu di sisi sebelum mula membelok.
Kedudukan yang paling ideal bagi blind spot mirror adalah di bahagian dalam kereta sama ada pada sebelah tingkap pemandu atau pada rear view mirror seperti dalam gambar di atas kerana ia lebih jelas dan sudutnya menghala ke titik hitam sisi kereta yang tidak dapat dilihat melalui side mirror.

Jenis blind spot mirror yang terbaik adalah juga seperti gambar di atas di mana ia boleh dilaras kepada sudut tertentu supaya jelas menunjukkan blind spot area. Bukan jenis bulat yang fixed dan tak boleh laras. Jenis bulat selalunya terlalu cembung yang menyebabkan imej pantulan terlalu kecil untuk dikesan.

Tidak digalakkan meletakkan blind spot mirror pada side mirror kerana ia mengganggu penglihatan maksimum pada side mirror kereta.

Blind spot mirror, ianya kecil, berharga hanya sekitar RM10 sepasang namun mampu menyelamatkan nyawa dan kereta anda dari kemalangan.

 

 

MAZANI
NISSAN KUALA TERENGGANU

Hai, saya Mazani (Nissan Kuala Terengganu). Saya merupakan  Sales Advisor Nissan Malaysia . Kepakaran saya ialah membantu pelanggan-pelanggan saya mendapatkan kereta Nissan Idaman mereka. Hubungi Saya di +6013-9900 147 jika anda mahu saya bantu anda dapatkan kereta Nissan Idaman Anda.

MENGAPA MEMILIH KAMI

Nasihat Kewangan
Kami bantu anda merancang kewangan untuk membeli kereta Nissan yang menjadi idaman anda.
Perkhidmatan Yang Cepat & Pantas
Kami bantu untuk dapatkan kereta Nissan idaman anda dengan secepat yang mungkin. Tempah sekarang.
Pilihan Kereta Yang Banyak
Kami menyediakan semua jenis kereta Nissan yang available untuk pasaran Malaysia.
Penghantaran Percuma
Penghantaran percuma ke seluruh malaysia termasuk sabah dan sarawak.