HomePage-1800x875 IMG-20180403-WA0000 np300BS urvan xtrail_xtremer
spacer
spacer

SELAMAT DATANG KE NISSAN KUALA TERENGGANU

Kami menyediakan semua jenis kereta Nissan yang ada untuk pasaran Malaysia.
Call/sms/whatsapp +6013-9900147untuk info atau tempahan.

KERETA POPULAR NISSAN

Nissan Leaf generasi berikutnya akan membuat penampilan bulan hadapan, dan nampaknya, beberapa model kereta elektrik lain akan dihasilkan berasaskan kereta tersebut. Menurut laporan Autocar, salah satu daripadanya adalah SUV, yang mungkin akan dipanggil sebagai Nissan Terra.Ini adalah kerana paten untuk nama Nissan Terra tersebut telah didaftar di Malaysia awal bulan ini. Kenapa Malaysia? Menurut majalah dari United Kingdom tersebut, langkah mendaftar paten di tempat yang kurang menjadi tumpuan adalah demi menyembunyikan pergerakan mereka daripada perhatian ramai.

Nama Terra sebelum ini digunakan pada SUV elektrik konsep yang pernah ditunjukkan pada tahun 2012 di Paris Motor Show dan ia menggunakan sumber kuasa elektrik sama seperti Leaf untuk memusingkan tayar hadapannya, dan ditambah dengan dua motor hydrogen fuel-cell untuk kuasa pada roda belakang.Nissan Terra versi produksi untuk masa hadapan akan menggunakan sumber kuasa lebih maju daripada Leaf generasi kedua, yang dijangka dapat memberi jarak pergerakan sehingga 550 km, dan sekiranya benar, adalah satu kali ganda lebih berbanding Leaf yang ada sekarang. Leaf baru ini juga akan dilengkapi dengan bentuk lebih aerodinamik, ciri pemanduan satu pedal dan teknologi bantuan pemandu ProPilot.

Dengan adanya pilihan pek bateri baru, Nissan dapat menjual kenderaan elektrik generasi berikutnya dalam pelbagai spesifikasi – bateri paling besar dijangka dapat memberi kuasa satu kali ganda lebih berbanding bateri lithium-ion 30 kWh yang ada pada Leaf sekarang. Varian lebih murah dengan bateri yang kurang berkuasa juga akan ditawarkan.

Penghasilan lebih banyak model daripada platfrom Leaf baru akan membantu Nissan mengurangkan kos pembangunan, dan ia juga adalah langkah sama seperti yang diambil oleh Tesla dengan penghasilan SUV Model Y, berasaskan Model 3.

GALERI: Nissan Terra Concept 2012


 

 

 

MAZANI
NISSAN KUALA TERENGGANU

Hai, saya Mazani (Nissan Kuala Terengganu). Saya merupakan  Sales Advisor Nissan Malaysia . Kepakaran saya ialah membantu pelanggan-pelanggan saya mendapatkan kereta Nissan Idaman mereka. Hubungi Saya di +6013-9900 147 jika anda mahu saya bantu anda dapatkan kereta Nissan Idaman Anda.

MENGAPA MEMILIH KAMI

Nasihat Kewangan
Kami bantu anda merancang kewangan untuk membeli kereta Nissan yang menjadi idaman anda.
Perkhidmatan Yang Cepat & Pantas
Kami bantu untuk dapatkan kereta Nissan idaman anda dengan secepat yang mungkin. Tempah sekarang.
Pilihan Kereta Yang Banyak
Kami menyediakan semua jenis kereta Nissan yang available untuk pasaran Malaysia.
Penghantaran Percuma
Penghantaran percuma ke seluruh malaysia termasuk sabah dan sarawak.