HomePage-1800x875 IMG-20180403-WA0000 np300BS urvan xtrail_xtremer
spacer
spacer

SELAMAT DATANG KE NISSAN KUALA TERENGGANU

Kami menyediakan semua jenis kereta Nissan yang ada untuk pasaran Malaysia.
Call/sms/whatsapp +6013-9900147untuk info atau tempahan.

KERETA POPULAR NISSAN

Sejak diperkenalkan pada 15 April lalu, setakat ini, Sistem Keselamatan Kesedaran Automatik (AWAS) telah mencatatkan lebih 140,000 saman terutamanya bagi kesalahan melanggar lampu isyarat merah dan memandu melebihi had laju.


“Sejumlah 142,354 saman telah dikeluarkan di bawah AWAS. Daripad ajumlah itu, sebanyak 12,354 saman kesalahan melanggar lampu isyarat merah, dan 129,781 lagi kerana memandu melebihi had laju,” ujar Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tion Lai dalam maklumbalas bertulis bagi menjawab soalan yang dikemukakan oleh Datuk Mahfuz Omar (PAS-Pokok Sena) dalam Dewan Rakyat.

Beliau turut menambah seramai 7,258 pengguna jalan raya telah menerima mata di bawah Sistem Pemberian Mata Demerit Kesalahan Jalan Raya (Kejara), laporan The Star.

Sebelum ini, Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) memaklumkan sebanyak 50 lagi kamera Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES) di seluruh negara menjelang akhir tahun ini. Di mana kamera terbabit akan dipasang di lokasi strategik yang telah dikenal pasti dalam usaha jabatan itu menurunkan kadar kemalangan maut.

Buat setakat ini, hanya ada 21 kamera AES yang dipasang iaitu lapan unit di Perak, Kuala Lumpur (3 unit), masing-masing dua unit di Putrajaya, Selangor, Johor dan Terengganu, Manakala masing-masing satu unit di Kedah dan Kelantan.

Di bawah AWAS, pesalah trafik yang dirakam melakukan kesalahan oleh kamera AES akan dikenakan saman antara RM150 dan RM300.

Manakala pesalah trafik yang telah mengumpul maksimum 20 mata di bawah sistem Kejara pula, akan diberi amaran atau lesen memandu mereka bakal digantung atau dibatalkan.

 

 

MAZANI
NISSAN KUALA TERENGGANU

Hai, saya Mazani (Nissan Kuala Terengganu). Saya merupakan  Sales Advisor Nissan Malaysia . Kepakaran saya ialah membantu pelanggan-pelanggan saya mendapatkan kereta Nissan Idaman mereka. Hubungi Saya di +6013-9900 147 jika anda mahu saya bantu anda dapatkan kereta Nissan Idaman Anda.

MENGAPA MEMILIH KAMI

Nasihat Kewangan
Kami bantu anda merancang kewangan untuk membeli kereta Nissan yang menjadi idaman anda.
Perkhidmatan Yang Cepat & Pantas
Kami bantu untuk dapatkan kereta Nissan idaman anda dengan secepat yang mungkin. Tempah sekarang.
Pilihan Kereta Yang Banyak
Kami menyediakan semua jenis kereta Nissan yang available untuk pasaran Malaysia.
Penghantaran Percuma
Penghantaran percuma ke seluruh malaysia termasuk sabah dan sarawak.