Almera-Homeskin Merdeka-range_homeskin_desktop-01 banner-bulan10-2 sept

Aktiviti

March 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Follow Kami!Terbaru

Trendy:

PM Terus Kepada Kami

Event

 

Gambar rasmi pertama Nissan Terra sudah pun kita lihat sebelum ini. Khabarnya model berkenaan akan membuat penampilan pertama di China tak lama lagi. Nissan Terra merupakan sebuah SUV tujuh tempat duduk yang dibangun menggunakan asas daripada trak pikap Navara.

Kiranya boleh bayangkan macam Isuzu MU-X yang gunakan asas D-Max, dan Toyota Fortuner yang gunakan asas Hilux. Dan, jenis dan model kenderaan yang dinyatakan ini tidaklah asing lagi, terutama untuk pasaran Thailand dan ASEAN.

Add a comment

 

Berita baik untuk peminat Nissan di Malaysia, pengedar jenama tersebut, Edaran Tan Chong Motor (ETCM) kini bercadang untuk membawa teknologi hibrid dari jenis enjin penambah jarak Nissan e-Power ke pasaran tempatan.

Namun ketika bercakap kepada paultan.org semasa berlangsungnya acara Nissan Future di Singapura minggu lalu, pengarah jualan dan pemasaran ETCM, Chris Tan menjelaskan teknologi tersebut akan sampai ke Malaysia bukan bersama model Note (model pertama yang menerima teknologi tersebut).

Add a comment

Kerajaan mengambil pelbagai langkah bagi memastikan perjalanan pengguna yang mahu pulang ke kampung selamat dan lancar sempena cuti Tahun Baharu Cina (TBC) hujung minggu ini.

Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lain berkata, ini termasuklah larangan telah dikeluarkan terhadap kenderaan berat daripada berada di jalan raya pada dua hari sebelum TBC dan dua hari lagi selepas perayaan tersebut, iaitu bertarikh 14 hingga 15 Februari dan 24 hingga 25 Februari ini, laporan News Strait Times.

“Larangan bagi kenderaan berat ini telah dipraktikkan sebelum ini (untuk mengurangkan kemalangan dan memastikan trafik lancar) dan kami juga melaksanakan kempen keselamatan jalan raya selama 14 hari bermula 9 Februari lalu,” ujarnya.

Walau bagaimana pun, seperti sebelum ini, kenderaan berat yang menghantar keperluan harian seperti lori minyak, makanan dan perubatan terkecuali daripada larangan yang telah dikeluarkan ini.

Add a comment

Edaran Tan Chong Motor telah melancarkan satu lagi varian untuk barisan SUV X-Trail bagi pasaran Malaysia iaitu X-Trail X-Tremer baharu. Ia hadir dengan penampilan luaran yang lebih menyerlah, bahkan diserikan dengan beberapa kit badan yang lebih berketerampilan.

X-Trail X-Tremmer ini telah dipertingkatkan dengan kekemasan X-Face untuk bahagian hadapannya, sekaligus menyerlahkan lagi identitinya. Bukan itu sahaja, ia juga ditampilkan dengan padanan warna Passion Red untuk badannya serta padanan rona siluet hitam untuk beberapa kit luaran baharu termasuklah bumbung, rel bumbung, spoiler belakang, cermin sisi dan rim aloi lima jejari bersaiz 17-inci dengan sentuhan hitam berkilat. Selain itu, ia turut dipasang dengan pelindung bampar belakang baharu berwarna krom bagi menambahkan lagi aura lasaknya.

Add a comment

On Screen Facebook Popup by Infofru

Sila Like Page Nissan Kuala Terengganu Untuk Mendapatkan Promosi-Promosi Terkini Dari Kami

Close