HomePage-1800x875 IMG-20180403-WA0000 np300BS urvan xtrail_xtremer
spacer
spacer

SELAMAT DATANG KE NISSAN KUALA TERENGGANU

Kami menyediakan semua jenis kereta Nissan yang ada untuk pasaran Malaysia.
Call/sms/whatsapp +6013-9900147untuk info atau tempahan.

KERETA POPULAR NISSAN

Edaran Tan Chong Motor Sdn. Bhd (ETCM) mengumumkan bahawa tempahan Nissan Serena S-Hybridgenerasi kelima serba baharu kini sudah dibuka. Malah MPV baharu ini dijangka akan dilancarkan pada Mei 2018.

Difahamkan, bahagian mekanikal untuk Serena baharu ini tiada perubahan berbanding model terdahulu. Ia masih mengekalkan enjin 2.0 liter (MR20DD) CVTC Berkembar (Kawalan Pemasaan Injap-Pemboleh Ubah Berterusan Berkembar) dipadankan dengan kotak gear XTRONIC CVT dan Kawalan Syif Adaptif (ASC).

Add a comment

 

Gambar rasmi pertama Nissan Terra sudah pun kita lihat sebelum ini. Khabarnya model berkenaan akan membuat penampilan pertama di China tak lama lagi. Nissan Terra merupakan sebuah SUV tujuh tempat duduk yang dibangun menggunakan asas daripada trak pikap Navara.

Kiranya boleh bayangkan macam Isuzu MU-X yang gunakan asas D-Max, dan Toyota Fortuner yang gunakan asas Hilux. Dan, jenis dan model kenderaan yang dinyatakan ini tidaklah asing lagi, terutama untuk pasaran Thailand dan ASEAN.

Add a comment

 

Berita baik untuk peminat Nissan di Malaysia, pengedar jenama tersebut, Edaran Tan Chong Motor (ETCM) kini bercadang untuk membawa teknologi hibrid dari jenis enjin penambah jarak Nissan e-Power ke pasaran tempatan.

Namun ketika bercakap kepada paultan.org semasa berlangsungnya acara Nissan Future di Singapura minggu lalu, pengarah jualan dan pemasaran ETCM, Chris Tan menjelaskan teknologi tersebut akan sampai ke Malaysia bukan bersama model Note (model pertama yang menerima teknologi tersebut).

Add a comment

Kerajaan mengambil pelbagai langkah bagi memastikan perjalanan pengguna yang mahu pulang ke kampung selamat dan lancar sempena cuti Tahun Baharu Cina (TBC) hujung minggu ini.

Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lain berkata, ini termasuklah larangan telah dikeluarkan terhadap kenderaan berat daripada berada di jalan raya pada dua hari sebelum TBC dan dua hari lagi selepas perayaan tersebut, iaitu bertarikh 14 hingga 15 Februari dan 24 hingga 25 Februari ini, laporan News Strait Times.

“Larangan bagi kenderaan berat ini telah dipraktikkan sebelum ini (untuk mengurangkan kemalangan dan memastikan trafik lancar) dan kami juga melaksanakan kempen keselamatan jalan raya selama 14 hari bermula 9 Februari lalu,” ujarnya.

Walau bagaimana pun, seperti sebelum ini, kenderaan berat yang menghantar keperluan harian seperti lori minyak, makanan dan perubatan terkecuali daripada larangan yang telah dikeluarkan ini.

Add a comment

 

 

MAZANI
NISSAN KUALA TERENGGANU

Hai, saya Mazani (Nissan Kuala Terengganu). Saya merupakan  Sales Advisor Nissan Malaysia . Kepakaran saya ialah membantu pelanggan-pelanggan saya mendapatkan kereta Nissan Idaman mereka. Hubungi Saya di +6013-9900 147 jika anda mahu saya bantu anda dapatkan kereta Nissan Idaman Anda.

MENGAPA MEMILIH KAMI

Nasihat Kewangan
Kami bantu anda merancang kewangan untuk membeli kereta Nissan yang menjadi idaman anda.
Perkhidmatan Yang Cepat & Pantas
Kami bantu untuk dapatkan kereta Nissan idaman anda dengan secepat yang mungkin. Tempah sekarang.
Pilihan Kereta Yang Banyak
Kami menyediakan semua jenis kereta Nissan yang available untuk pasaran Malaysia.
Penghantaran Percuma
Penghantaran percuma ke seluruh malaysia termasuk sabah dan sarawak.

On Screen Facebook Popup by Infofru

Sila Like Page Nissan Kuala Terengganu Untuk Mendapatkan Promosi-Promosi Terkini Dari Kami

Close